Jakiś czas temu dietetyczka ułożyła mi spersonalizowany jadłospis, jednak -mimo kilku uwag, że posiłki mają być łatwe w przygotowaniu i najlepiej, żeby były to gotowe produkty w stylu kromka chleba wasa z czymśtam- dostałam program żywieniowy którego samo przygotowanie zabrałoby mi ze 2h dziennie, na co obecnie nie moge sobie pozwolić. Będę [...]
[...] orzechy, nasiona, ciemne mięso dzikich zwierząt ), nie jest usuwany wraz z moczem, ale odkłada się w tkankach miękkich, przeważnie w stawach. Następne zagrożenie polega na ryzyku uszkodzenia wątroby, do którego może dojść wskutek większego jej obciążenia w okresie, w którym jest osłabiona przez dietę. Brakuje jej wtedy glikogenu, substancji [...]
[...] lipolityczne w obrębie tkanki tłuszczowej. Z punktu widzenia estetyki ciała, testosteron jest więc niezwykle pomocnym hormonem. Jednak jego stosowanie wiąże się z wysokim ryzykiem utraty zdrowia, szczególnie w młodym wieku. Nadużywanie testosteronu może prowadzić do rozmaitych komplikacji w obrębie układu płciowego objawiających się [...]
[...] żywność: - z dodatkiem tłuszczu lub bez w temp. 120-250 stopni (grillowanie, pieczenie, prażenie) -w wodzie do 121 stopni (gotowanie, duszenie, blanszowanie, pasteryzacja, sterylizacja) -w tłuszczu lub syropie 155 do 225 stopni (smażenie, utwardzanie, rafinacja) Co jest zatem korzystne? A to, że gdy ogrzewamy zwiększa się dostępność [...]
[...] lipolityczne w obrębie tkanki tłuszczowej. Z punktu widzenia estetyki ciała, testosteron jest więc niezwykle pomocnym hormonem. Jednak jego stosowanie wiąże się z wysokim ryzykiem utraty zdrowia, szczególnie w młodym wieku. Nadużywanie testosteronu może prowadzić do rozmaitych komplikacji w obrębie układu płciowego objawiających się [...]
Informacja dla zawodników Założenia dla mężczyzn: Waga: 100 kg Białko: 3 g na 1 kg Węglowodany: 7 g na 1kg Tłuszcze: 15 % wartości kalorycznej sumy kalorycznej białka i węglowodanów zamienione na tłuszcz - 67 g ( 600 kcal). Następnie proporcjonalnie pomniejszamy wartość kaloryczną pokrywaną przez białka i węglowodany o taką ilość kalorii, jaka [...]
[...] na zimno), tłoczony na zimno olej lniany i sezamowy oraz oleje tropikalne - kokosowy i palmowy. 6. Jedz tylko chleb pełnoziarnisty robiony na zakwasie, pełnoziarnisty ryz oraz kasze 7. Ziarna i orzechy i warzywa strączkowe po ich uprzednim moczeniu, kiełkowaniu lub kwaszenie w celu zneutralizowania kwasu fitowego i innych szkodliwych [...]
[...] zaraz po przebudzeniu lub jako dodatek do śniadania, z uwagi, że przez okres naszego snu nie dostarczamy niezbędnych składników do budowania mięśni, co powoduje ryzyko wejścia w stan katabolizmu. Szybko wchłaniane koktajle proteinowe pomogą w przejściu naszego organizmu do stanu anabolicznego, który umożliwi nam rozbudowę [...]
http://img31.imageshack.us/img31/3480/1uoy.png 'Cześć. Mam na imię Jaś Kowalski.Mam x lat,x cm wzrostu, ważę x kg. Przygodę z siłownią zacząłem pół roku temu.Moim celem jest budowa masy mięśniowej /redukcja tkanki tłuszczowej. Jaka będzie idealna dieta dla mnie? Pomocy!’ Nie raz spotkaliśmy się z takim czy podobnym pytaniem. Jaka najczęściej jest [...]
WITAM WSZYSTKI ZAINTERESOWNYCH Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA BŁEDY CHCIAŁEM WAM ZAPROPONOWAĆ AKCJE REDUKCJI KTÓROM ZACZELI BYŚMY OD 28 CZERWCA AŻ DO KOŃCA WAKACJI. JEJ ZAŁOŻENIAMI BĘDZIE REDUKCJA TKANKI TŁUSZCZOWEJ PRZY JAK NAJMIEJSZEJ STRACIE MIĘŚNI I WMIARE MOŻLIWOŚCI POPRAWIENIA JAKOŚCI MIĘŚNI. NAJPIERW ZACZNE OD PLANU TRENINGOWEGO PLAN [...]
[...] pozycji pionowej do ukośnej przy tułowiu wyprostowanym z rękami na ramionach; leżąc z brzuchem na ławce z tułowiem wysuniętym poza nią podnosić się na wdechu aż do pozycji horyzontalnej. Dla kończyn dolnych: skakanka (na jednej nodze, z rozszerzeniem nóg złączonych, z ugięciem każdej nogi). Dla kończyn górnych: unoszenie się na rękach, czyli [...]
[...] W dzisiejszych czasch gdzie wysiłek fizyczny nie jest już koniecznością powinniśmy ograniczyć ilość spożywania mięsa bo posiada ono tłuszcze nienasycone co powiększa ryzyko nowotworów i chorób krążenia. Dlatego zalecane jest jedzenie mięsa chudego oraz ryb czy drobiu najlepiej z hodowli ekologicznej bez chemikalii lub dziczyzny - grupa 0 [...]
[...] punkcie pierwszym Podstawowe wskazowki, ktorymi powinienes sie kierowac przy diecie redukcyjnej: 1.6/7 posilkow dziennie w odstepach ok 2-3h 2.zjadaj WW z niskim IG (ryz brazowy, chleb razowy itd ) 3.unikaj T nasyconych 4.unikaj WW z wysokim IG 5.zjadaj B pelnowartosciowe (filet z kurczaka , twarog chudy, bialko jaj, udko z kurczaka [...]
[...] w regulacji procesu krzepnięcia krwi, regulacji rytmu serca oraz wchłaniania witaminy B12, wpływa na kontrolę ciśnienia tętniczego. Prawidłowe stężenie wapnia redukuje ryzyko wystąpienia chorób serca, udarów, raka jelita grubego oraz kamieni nerkowych, wchodzi w skład wielu enzymów. Źródła: Sery żółte, sery białe, mleko, sardynki, [...]
[...] niekorzystny wpływ na witaminy, minerały, błonnik. Wiele z nich jest niszczonych bądź całkowicie wypłukiwane/usuwanych. Dlatego warto by spożywać te cukry, które charakteryzują się niskim przetworzeniem i przyrządzać je tak, by straty były jak najmniejsze. Źródłami sacharydów o niskim przetworzeniu to płatki owsiane górskie, otręby pszenne, [...]
[...] mogą uniknąć osteoporozy, oraz wzmocnić stawy - silne mięśnie to lepsza postawa i unikniecie problemów z bólami krzyża barków… - ćwiczenia na siłowni zmniejszają: ryzyko chorób serca i cukrzycy, oraz kliniczne objawy depresji - i wracając do “odchudzania” ćwiczenia anaerobowe, do których nalezą ćwiczenia z ciężarami, podnoszą [...]
Hej! ;) Otóż zastanawiam się czy mój trener personalny dobrze dobrał mi dietę, ponieważ wydaje mi się, że coś jest nie tak skoro ćwiczę już prawie dwa miesiące wraz ze spożywaniem diety, a waga wacha się między 83-4 kg i nic więcej nie idzie, a dodam, że jestem ciągle na masie. Trener mówi, że zachodzi u mnie ciągle rekompozycja. Fakt jest taki, [...]
[...] adaptacji. Ale trzeba powiedzieć prawdę. Dieta oparta na niskiej podaży węglowodanów może powodować utratę potencjału do ciężkich treningów na siłowni. Istnieje również ryzyko utraty masy mięśniowej ponieważ organizm może sam zadecydować o wykorzystaniu aminokwasów mięśniowych do powstania glukozy. Krótko mówiąc, można zburzyć fundamenty [...]